Kvällsmys

Wehoo! Jag såg idag att jag fått godkänt på min sista tenta i förra kursen jag gick. Fick till och med ett B vilket jag absolut inte förväntade mig, trodde att jag skulle kunna lura fram ett D som bäst. Nu väntar jag bara på portfolion och den ska tydligen komma nästa vecka. Så mycket som jag flummade när jag skrev in den är det ett rent under om den blir godkänd. Men jag har hellreatt  den att göra om än tentan. 
Var på systembolaget innan idag för att inhandla morgondagens vin, fick tips om ett Franskt rödvin som ska passa till lätta rätter och som sällskapsdryck. Couvent des Jacobins från 2009. Någon som har druckit det? Var tvungen att plocka ned en Asti Cinzano också för nostalgins skull. 
Nu sitter jag och myser med min vattenflaska och har det ganska så bra. Har stora planer på att kanske kunna gå assistent på WW´13 i Aalborg och har ordnat hotellrum samt en fantastisk resekamrat. Nu håller jag tummarna för att jag ska bli uttagen. 
Imorgon blir det lunch med Marie, en väldigt grönsakig sådan och nu blir det soffhäng med katterna! Godnatt!

Choklad-banan lunch

Okej, jag ska inte klaga på mitt chokladpulver. Det är supergott! Gjorde lunch precis och det blev en mjölkdrink med chokladpulver, en halv banan och lite extra kakao. Nom! Detta stillade verkligen mitt sötsug.
Förmiddagen har gått åt till att tvätta och sortera papper. Det är bud på att promenera ned till mobilia och köpa en ny pärm för 2013 års räkningar. Pappersdagar är väldigt välgörande för själen. För varje papper jag sorterar så blir det lite mer ro i själen. Jag vet att jag är lite knäpp, men all städning har den inverkan på mig. Just nu står det disk i hon och det är lite lagom stressande. 
Lunch och NCIS nu - stormpromenad sedan!
 
 
 
 

Making my morning

Ja, jag har 1 galen katt varje morgon. Dea sladdar rundor om en tok i hallen under tiden som hon ylar för att få frukost. Efter frukost fortsätter hon att sladda runt i hela lägenheten tills hon slocknar på något illa valt ställe. Alva förföljer den av oss som går upp först från sekunden vi sätter fötterna på golvet och släpper inte oss med blicken förrän maten står på golvet.
Det känns som att det kommer bli en ganska så enformig dag idag. Jag måste komma igång med mitt skrivande och jag ska tvätta. Inte det roligaste en dag kan erbjuda men det är bara att ta tag i det!

Nannig som få

Ja, det är verkligen tröttsamt att banta ;) 
Har druckit 2,9 liter vatten idag, det måste vara någon form av rekord. Mina stackars njurar måste gå på högvarv och min urdåliga vätskebalans som jag hade på mätningen igår borde vara återställd vid detta laget. "Min" Herbalife-människa ringde mig och kollade noggrant hur mycket och vad jag ätit och hur mycket jag druckit. När hon ringde var jag bara uppe i 1,5 liter så jag fick lite bannor. Hon kommer tjata ihjäl sig för att jag ska komma upp i 2,5 liter vatten varje dag.
Magnus sitter fortfarande framför datorn, men jag hoppade i säng för ett bra tag sedan. Slår en sned blick på NCIS som rullar på daton men är i planeringen sååå långt bort. På någon utställning någonstans. Nu blir det lite drömmande om framtida  rosetter och mardrömmar om kattbad.  

Godaste kvällsmaten EVER

Jag har aldrig i hela mitt liv sett fram emot mat så mycket som jag gjorde idag. Började förbereda tidigt med att buljongkoka och marinera sojastrimlor. Det tar lite tid att få dem att smaka ordentligt så det var värt att de fick marinera i typ 3 timmar. 
 
Jag använder vegegårdens sojafina i detta receptet, gillar verkligen att det finns så smidiga alternativ till kött. 100g torrvara ger 500g färdiga sojastrimlor. För att göra detta recept behövs:
 
Marinad:
3 msk olivolja 
1 msk dijonsenap (jag använder kung markatta)
2 tsk honung (gärna flytande)
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk timjan 
1 vitlöksklyfta (pressad) 
 
Grytan:
100g torr sojafina eller sojastrimlor 
1 burk krossade tomater
1/2 dl chilisås
2 msk tomatpuré
1 stor gul lök 
1 morot
1 tärning buljong 
1-2 tsk dijonsenap
2 dl creme fraice
1 liten burk majs 
 
Extra: 
Gröna linser 
2 tärningar grönsaksbuljong
1 dryg liter vatten
 
Börja med att göra en grönsaksbuljong på de två extra buljongtärningarna. Koka sedan sojastrimlorna i buljongern i ca 7 minuter eller tills de känns mjuka. Häll i ett durkslag och låt rinna av ordentligt, pressa gärna av lite vatten från dem när de svalnat lite.
Blanda under tiden alla ingredienserna till marinaden ordentligt, det ska bli en jämn "kräm". Häll ned strimlorna i en plastpåse medan de fortfarande är varma och fördela sedan marinaden med strimlorna. Förslut påsen utan onödig luft och krama in marinaden i alla strimlorna. Lägg på ett svalt ställe i några timmar, men vänd på påsen lite då och då så att det marinerar jämnt.
Hacka löken fint, blanda lök, krossade tomater och en buljongtärning i en gryta och låt småputtra ett tag under lock. Skala och slanta en morot i ca 3 mm skivor och tillsätt i grytan med en skvätt vatten. Tillsätt sedan tomatpuré och chilisås och låt puttra i ytterligare några minuter. När du tycker att det är dax så häller du ned sojan med all marinad i grytan och blandar om ordentligt. Tillsätt creme fraiche och ev lite mer dijonsenap efter smak. Låt alltsamman puttra ihop tills tillbehören är klara (jag valde gröna linser men man kan ha ris eller pasta om man vill det) och tillsätt precis innan servering en liten burk majs om ni tycker det är gott. 
Klart!
 

Lunchsmoothie

Jag har överlevt morgonen, och nu sitter jag och väntar på att blekningen av Sarahs hår ska verka. Har gjort min "lunch" på det tropiska pulvret och den blev oväntat god. Det ser inte så smakligt ut, men det är fullt drickbart och jag kanske kommer överleva detta trots allt. 
Ananasjuice, kiwi, ingefära och "tropisk frukt" är dagens lunchsmoothie!

Dag 1

Okej, frukost är inte mitt starkaste mål per dag. Magnus sitter mitt emot och är helt överpeppad, jag är inte riktigt lika fantastiskt glad. Sitter med en skål "cookies and cream-mjöl" blandat med fil och ska alltså äta det. Det är inte helt motiverande när Magnus sitter mitt emot med en stor tallrik fil och müsli. Men om man bara toppar mjölfilen det med lite kokos, kanel och ingefära så smakar det inte helt pyton.
Förhoppningsvis kommer jag inte ha lika jobbigt när jag ska ha i mig lunchen. Ska försöka göra någon form av smoothie med "tropisk frukt-mjöl" juice och mango, eller hallon. Det jobbiga med ersättningar är att de alltid smakar väldigt mycket mjöl. Men det är väl en vanesak, det ska iallafall bli fantastiskt roligt att se Magnus laga mat idag. 
Nu, ska jag tycka synd om mig själv lite. Dricka några glas vatten och väga upp rostade sojabönor till mitt mellanmål. Det kommer bli dagens hödpunkt helt klart. Lite senare ska jag recensera den bästa saken jag köpt iår ^^
 
 
Cookies and Cream och Filmjölk

Herbalife - hiss eller diss

Eftersom jag är galet bra på att gå ned i vikt, men miserabelt dålig på att hålla vikten så har Magnus hela dagen tjatat på mig att jag ska börja på Herbalife. Sagt och gjort, med uppoffringar från hans sida om att vara mer kärleksfull, laga all mat själv samt handla all mat själv så har jag inget att förlora på det. Visst, det är snordyrt men om det är det enda jag ska betala i månaden i matkostnader så ser jag det som en ren vinst. 
 
Klockan 16.30 var Magnus först ut i bilen för att köra mig till Oxie - och Magnus är inte precis känd för att komma i tid så bara detta var lite galet. Väl framme var han snäll, trevlig och kliade mig på ryggen utan att jag bad honom! Det var en intressant (om än lite upprepande) utbildning. Jag har för några år sedan använt Herbalife, men det var inte någon trevlig upplevelse så jag är väl ganska så negativt inställd tyvärr. 
 
Men, jag hade lovat Magnus och nu ger jag det en chans. Camilla verkar hur trevlig som helst och produkterna smakar bättre nu än för några  år sedan vill jag inbilla mig. Köpte hem 3 smaker för att ha lite att välja mellan, annars kommer jag tröttna på en vecka. Kommer byta ut frukost och lunch om jag inte blir allt för hungrig. Kvällen kommer jag äta mat som jag gjort innan. Vi äter så mycket sojaprodukter och linser att det behövde jag inte ändra alls. 
Fick tips om att jag kan bli licensierad Herbalife-nisse och på så vis få rabatter, så det kommer jag antagligen göra. Dessutom kommer hon erbjuda en kurs á 10 veckor med en "pott" där den som går ned mest vinner pengar - tävlingsskallen kommer nog komma till nytta där. Kursen kostar 1495:- varav man får  köpa produkter för 1100:- så det är ju inte en helt oöverkomlig kurs. Dessutom så går den borta på Segevång så det blir en liten sträcka att cykla för varje möte - lite förbränning där!
Nu är det dax att ta tag i disken (ja jag vet att klockan är halv 12, men Sarah kommer imorgon). Sedan ska jag borsta och nanna! Adios!
 

Det här med att vänta

Ja, det är det enda jag gör, väntar på att få börja skolan. Det är ganska så skönt att inte behöva anstränga sig, men nu när det börjar gå in på skoldag nummer 7 så känner jag inte att det är någonting som kommer hålla i längden. Jag har en uppsats i Engelska att skriva klart till den 5e så den borde jag väl sätta igång med idag. Måste bara klara av min städmani innan dess så att jag verkligen kan sätta mig och skriva i lugn och ro. 
Det är en ganska trökig uppsats, ämnet är "Does Google Street View Infringe on Individual Privacy?" Jag har faktsikt ingen aning om vilken sida jag ska ta, eftersom jag inte tycker ämnet är det minsta intressant. Men eftersom det ska vara inlämnat den 5e så är det väl helt enkelt dax att börja nu. Kommer säkert få hur mycket som helst att göra när jag väl får reda på vad jag ska göra med skolan. 
Jag tycker förövrigt att det är hög tid att börja fixa inför utställningarna i slutet  på februari och början på mars. Dock tycker väl kanske alla andra att det är liiite väl tidigt. Klubbarna har ju inte ens skickat ut bekräftelse. Men angående att vi inte fått bekräftelserna än - det känns väldigt sent. Kristianstadsutställningen är den 23-24 februari och anmälningstiden slutar den 2a februari. Jag anmälde mig den 1a januari så jag har väntat och väntat och väntat känns det som. Nyköpingsutställningens anmälningstid slutade igår och snmälningstiden började den 2a december. Toklång anmälningstid.
 
Nej, om man kanske skulle sluta noja och börja göra någonting. Som att köra ut Magnus till biblioteket och sedan börja städa.

Chokladmask!

Det är 100% otillfredställande att inte kunna äta upp sin chokladansiktsmask! Det är lite som att sitta och lukta på en chokladkaka och att näääästan kunna slicka på den. 
 

Oj oj oj vilken dag

Ja, jag har inte varit här inne på hela dagen. När jag har för mycket att göra så glömmer jag att jag har en blogg. Men jag har ganska goda ursäkter. Dagen har gått åt till att äta lunch med Sarah, sedan åka buss med Sarah, fika med Sarah och Sarahs farmor, åka buss med Sarah igen, och tillslut bleka Sarahs hår. Väldigt mycket Sarah och väldigt mycket äta helt enkelt. 
Lunchen blev på Jensens där Sarah hade födelsedagstjohejsan-erbjudande och vi fick gratis glass - som vi visserligen inte orkade äta upp eftersom det var så himla mycket mat. Deras bygg-själv-burgare är stor som ett hus, och med tillbehör som lökringar, enormt mycket pommes, salladsbuffé och 2 olika såser så är det kanske förståeligt att jag lämnade 75% av pommesen. Helt klart värt sina 85:- eller om det var 89, jag minns inte. Mätt blev man så det förslog iallafall. 
Mätta till 1000 åkte vi mot balla farmorn som tyckte att vi såg lite magra ut och gav oss kaffe och frallor. Och så lite vinerbröd, mazariner och ännu mera kaffe. När vi två, sprängmätta som vi var, försökte smussla med att bara behöva äta ett halvt vinerbröd var så fick vi höra att vi minsann skulle äta vart ett. Vi hade ju bara ätit en halv fralla var! Så, efter att ha rullat ner för trapporna (det hade gått, men okej vi tog hissen) så rullade vi hem till Sarah och svor att vi aldrig mer skulle äta. 
Väl med blekningen i håret blev det förstklassigt Rocky-kelande och Youtubegluttande fram tills vi insåg att håret inte skulle bli vitt idag heller. På det igen imorgon helt enkelt! Stackars Sarahs hår. När klockan blev halv 8 var det dax att knata mot bussen för att komma hem till en döendes och halvt ihjälsvulten sambo. Men jag insåg snabbt att det skulle vara mycket trevligare att promenera hem, och det var ju inte alls långt. Vilket det aldrig är i Malmö, men jag måste skaffa bättre skor att gå med, det är ett faktum. 
 

Förpackade!

Sista steget innan det är dax för leverans. Det roligaste av allt, är ju att se pralinerna i sina små boxar. Jag personligen älskar ju den med kattmotiv, men smaken är ju som baken. Här kommer resultaten iallafall!
 

Färdigt!

Med mycket pysslande och knåpande så är äntligen dagens praliner färdigdekorerade. Tyvätt blev bilderna kassa hur jag än gjorde. Nu ska de bara förpackas och levereras till förväntansfulla människor när dekorationerna har torkat. Vad tycks?

Nom!

Ja, det blev faktiskt 60 bitar :D

Chocolate in the making

Ja, det var ju dax att göra choklad idag. Jag har en del som måste vara klart till imorgon och än så länge har jag lyckats göra 3 lyckade batches. Den sista strular lite när jag ska bottna så jag får se hur den blir. Det blev lite nya smaker denna gången och alla de nya blev lyckade. Tror inte att jag tempererade chokladen lika bra som vanligt för bottnarna på den sista. Man blir lite snurrig av alllt man ska göra och koncentrationen tryter mot slutet.
När jag lyckats göra denna sista batchen så borde jag ha 60 praliner, som behöver dekoreras! Har inte ens börjat temperera den vita och ljusa chokladen jag ska göra dekorationsmönster av. Men klockan är ju bara barnet än så länge. Tack och lov.
Men det börjar ju dessutom bli dax att fundera på middagen. Vad ska man egentligen laga?

Syndtyckarn

Ja, jag tycker faktiskt lite synd om mig själv. Har inte mått lysande idag och kunde inte gå på Sarahs kalas. Hade sett fram emot det men om jag nu är sjuk så känns det inte helt schysst att smitta ned alla hennes vänner inklusive födelsedagsgrisen själv. Istället sitter jag och tycker synd om mig själv och försöker hitta någonting att titta på. Magnus har tydligen köpt hem lite nya filmer, men han har dille på gamla filmer fråm typ 60-talet och även om de absolut kan vara hur bra som helst, så är det inte alltid jag är sugen på att se just sådant.
Magnus har fått för sig att han ska springa hela Sveriges längd under 2013, vi får se hur det går. Han började med 6 km nu ikväll och behöver springa i snitt 9 km varannan dag för att ta igen det han missat under de 26 dagar som gått av året. Jag håller tummarna för att han lyckas, men tycker väl kanske inte att det är ett helt realistiskt mål.
Nu, åter till min temugg!

Ja, i brist på annat

Dagen har varit vääääldigt långsam och slapp. Istället för att göra något vettigt, som typ choklad, har jag städat, småpillat med saker och tittat på Once Upon a Time. Magnus har varit i Växjö hela dagen och är hemma om en knapp timma. Har lyckats göra en pastasallad eftersom han garanterat är superhungrig. När vi var på Malmborgs och handlade för någon dag sedan fick vi provsmaka en väldigt god sallad med pesto och parmesan. Helt klart värd att göras, men behöver spicas till med lite rödlök och vitvinsvinäger. 
Ska ju som sagt göra choklad, men det blir imorgon. Planen är att det ska bli 12 smaker istället för 16 och det borde gå bra. 5 askar om alla pralinerna blir bra, så antagligen blir det 3 askar med alla smaker och några med hopplock. Ska testa lite nytt, bland annat hannelnötsmassa och marshmallowfyllning. Förhoppningsvis blir det bra, men det återstår ju att se. Ska försöka diska lite nu innan Magnus kommer hem så blir han väl glad. Han kommer säkert vara lagom olycklig över att ha behövt sitta på ett tåg 4 timmar idag.

Födelsedag in rear view

Ja, det var verkligen en händelserik dag igår. Först sovmorgon, sedan shopping innan lunch, shopping efter lunch, och avslutning med en fantastiskt vit-choklad/hallonmilkshake på Sugar Ditch. Det måste vara det sötaste lilla café jag varit på. Allting går i pastellrosa och mintgrönt, matchat med ett schackrutigt golv. De serverar sina milkshakes i riktiga milkshakeglas med grädde, strössel och ett körsbär på toppen! Kan det bli bättre? Nej. Hade denna pärla legat mitt i stan så hade det alltid varit fullt. 
Jag som planerade att jag skulle ha det lugnt hemma eftersom Magnus var ute med sina arbetskamrater fick snabbt svida om och spraya luggen eftersom det sedan blev födelsedagsfirande på St Markus Vinkällare. Och vad dricker man om man är där? Vin såklart. Vi höll oss till husets röda för att inte bli ruinerade, men kikade såklart i vinlistan bara för att känna oss lite kultiverade. Sneglade på en flaska Cristal för 40.000:- men kände att kortet fick vila kvar i plånboken ;)
Efter 3 timmars pratande, ätande och vindrickande så begav vi oss hemåt och jag började (som alltid) städa när jag kom hem. Det är lite min grej när jag är onykter. Magnus kom hemstapplandes en timma efter mig och då ville jag börja dammsuga, men han tyckte det var en dålig idé eftersom klockan var 12 på natten. Vem vet, grannarna kanske hade inspirerats?
Nu är det dax att börja göra lite saker. Har sovit, duschat och druckit te, nu är det dax att göra choklad. Kommer antagligen avlida lite av att stå i choklad-os hela dagen, men vad gör man inte. Det har tagt så lång tid för denna choklad att nå hem till mig så jag måste verkligen göra någonting av den när jag har den. 

Ber om ursäkt

Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Har firat Sarahs födelsedag hela dagen med shopping, lunch, milkshake på Sugar Ditch och tillslut buffé och mycket vin på Sankt Markus Vinkällare. Ber att få återkomma imorgon. Peace out!

Planeringsdag och Shopping

Ja, det är temat för dagen. Jag ka försöka planera hur jag ska hinna göra choklad i helgen - för ja, jag har ÄNTLIGEN fått hem min choklad. Jag beställde den i december och den kom för någon dag sedan. Den har varit ute och turnerat fram och tillbaka över hela Sverige verkar det som. Så om ni läer detta och vill beställa chokladpraliner så är det här, eller på facebook, eller på sms som ni kan göra det. 
Sedan behövs det lite planering för hur jag ska kunna peta ihop en uppsats till den 5e som behandlar hur Google Street View påverkar oss, tragiskt tråkigt att skriva om. Men ja, jag måste ju få in mina poäng på kursen. Väntar dessutom på min litteraturtenta, kommer gå i väggen om jag måste göra om den. Den är hur stor om helst.
Det roligaste jag ska ägna dagen åt är att shoppa upp min nyinkomna lön, eller shoppa upp kanske jag inte ka säga. Men "använda"? Var på rean hos Peggy Sage igår och fyndade ett löspuder, ett kompaktputer och blotting papers. Var dessutom på Björn Borg och fyndande sambons födelsedagspresent. Med chokladen betald, kattutställningen betald och alla räkningar betalda så är jag nog kanske mest sugen på att fönstershoppa.
Magnus har försvunnit iväg till biblioteket för att plugga så lägenheten är lugn, jag kan äta och fixa och diska i lugn och ro. Det är hur skönt som helst och nu ska jag börja med det!

Matkassar

Jag sitter här och tittar efter om man kanske skulle köpa en sådandär "matkasse" som man få hem en gång varanna vecka. Det hade varit väldigt smidigt att inte alltid behöva komma på, handla och släpa på allting som man vill ha. Att få hem allting färdigt så pass att man bara kan laga det hade varit hur skönt som helst. Nu är bara min stora skräck att jag ska få hem kotletter. Det finns ingenting som jag tycker sämre om i köttväg. 
Ge mig vad som helst, bara jag slipper göra kotletter. Nu tycker ni säkert att jag är knäpp, men det är den absolut tråkigate biten att äta. Den har fettkant - vilket jag tycker är läbbigt, och dessutom så har den oftast ben i sig. Två dåliga saker kan inte uppvägas av en liten bit kött som oftast blir alldeles för torr. Nej hu! Den enda jag vet som kan göra kotlett ätbart är Agge, men hennes mat får jag inte äta längre tyvärr. 
Nu är det ju väldigt mycket vegetariskt i denna familjen, så det blir kanske en vegetarisk matkasse som får komma hem hit. Men det är väldigt enkelt att bara byta ut kyckling/korv/biffstrimlor mot sojastrimlor och all färs mot sojafärs. Om man inte vill vara radikalvegetarian så kan man ta hälften köttfärs och hälften sojafärs. En riktigt bra blandning om man ska ha det till exempelvis köttfärslimpor, fyllningar eller annat. 
Jag som gillar kassler vet inte riktigt vad jag ska ersätta det med, men jag tror det hade fungerat med tjocka aubegine eller zuccini-skivor. Det enda kött jag har ätit sedan jag kom hem har faktiskt varit fyllningen i mina piroger som var hälften blandfärs hälften soja. Det är förvånansvärt enkelt att laga vegetariskt, och samtidigt ha det där lilla tuggmotståndet som man normalt sett får från kött. 
Förhoppningsvis så kommer det lite fler vegetariska matkassar även söderöver snart. Det är ett magert utbud bland dem. Uppe runt stockholm/uppsala finns det några att välja mellan, så om något år kanske även den trenden når ned hit. Är det någon av er som läser som har testat matkassar?

Uppsättning!

Ja, nu lyckades jag äntligen plocka ut alla 27 hårnålarna ur håret. Kristina blev godkänd och är antagligen så glad att hon grät eller något. Jag lyckades aldrig få någon bild på håret eftersom det blev hur bråttom som helst efter att bedömningen var klar. Momenten avlöser varandra helt tätt så det var bara för henne att kasta sig på permanenten direkt efter att ha skickat iväg mig. 
Det blev en rosett av hår gjord med 27 nålar och 1 gummiband. Självklart masigt tuperat och med en halv flaska hårspray. Men det verkar som att alla de träningar vi gjort har givit resultat eftersom det gick riktigt bra och snabbt att få upp rosetten. Finliret hanns inte riktigt med så det blir nog bara ett godkänt - men det var allt hon ville ha. Stackaren var helt uppgiven och nedbruten när hon skickade in mig till bedömning för hon var säker på att det inte skulle bli godkänt. 
Jag fick kuta ned till stationen med en plattång på lunchen eftersom hon inte hann eller fick platta det som hon hade planerat. Killen på stationens toalett trodde nog att jag var lite lätt galen när jag kom instormande och frågade efter eluttag. Jag måste dock verkligen införskaffa en så fantastisk plattång. Jag är nöjd med min från GA.MA men den börjar bli till åren och den som hon hade var fantastisk. Håret blev som silke direkt!
 
Nu är det över med hårkonstellationen för 3 månader innan nästa examen. Är redan inbokad i maj och hoppas att det ska förbli så. Det är ganska lagom att utsätta håret får denna terror en gång per kvartal. Det blir en veckas intensivt dragande, plattande, lockande, färgande och sprayande. Sedan kurerar man håret i en månad med kärlek och hårinpackningar. Efter det får det växa till sig och bli lite buskigt i 2 månader innan det är dax för en veckas terror igen. Man känner sig som en prinsessa när man får håret fixat varenda dag. 
Att bli hårmodell på leep är det bästa jag blivit. Så länge man tar hand om håret mellan gångerna och inte gör allt för galna saker så är det superkul. Om ni inte är allt för fega så gå dit! Det är hur bra som helst, men det tar lite längre tid än på en vanlig salong. Men i gengäld får ni det antingen för en billig peng eller helt gratis beroende på vad eleverna ska göra och när de ska göra det. 
 
 

Rik i en timme

Ja, känslan av att kunna köpa en Mulberry Bayswater infinner sig var månad lagom vi denna tiden. Men så fort man betalt in pengar för diverse kattutställningar så försvinner den känslan väldigt fort. Det lyxiga för mig är att jag kommer få tillbaka den känslan imorgon igen eftersom då kommer lönen, lagom en dag efter csn! Det känns helt galet att man lägger 680:- på en helg där man tävlar med sin katt om att vinna priser som inte är pengar. Tack och lov så kommer jag få tillbaka pengarna eftersom jag ska gå assistent, men om anmälningtiden börjar vid "fel" tillfälle i månaden kan det bli lite skralt i kassan. 
Nu är den lilla dockan iallafall anmäld till Kristianstad, Nyköping och Malmö i år. Fler blir det, men där har det inte börjat någon anmälningsperiod. Ska försöka hålla mig i skåne med henne så gott det går resten av året eftersom jag har en lång tripp upp till Norrköping i September och en nu till Nyköping i Mars. Nu börjar det dessutom bli dax att putta ut lite anmälningar som assistent lite varstans i landet. Ska försöka ta mig till göteborg, och stockholm fler frånger i år. Tyvärr kommer jag inte komma upp till Falköping eftersom då springer Magnus Göteborgsvarvet. 
Nu mina vänner är det dax att sätta på sig ett ansikte och sedan så smått ta sig mot leep, för idag är det examen i uppsättning som gäller. Min frisör har dött flera gånger om på frisyren men idag hoppas jag att jag kan få gå ifrån salongen med håret i en vacker rosett! Önska oss lycka till!

Sockerkaka a la Dominican Republic!

Nej, jag kunde inte vänta längre. Jag var tvungen att testa min vanilj som jag fick idag. Vad är då enklast att göra? En sockerkaka såklart. Jag har faktiskt precis lärt mig göra sockerkakor. Har än så länge gjort 4 i hela mitt liv - alla har blivit lyckade och jag är inte ens ägare till en provsticka (hur dumt det nu än låter). Kakan ser fantastisk ut; förhoppningsvis smakar den lika bra, det återstår att se imorgon. 
 
Receptet följer nedan: 
 
2 ägg
2 dl socker 
50g smält smör
2 3/4 dl mjöl
2 tsk bakpulver 
3 tsk flytande vanilj (eller vaniljsocker)
1 dl mjölk eller vatten
 
Vispa ägg och socker pösigt - i minst 5 minuter. Vänd sedan försiktigt ned resterande ingredienser med en "slickepott" och blanda försiktigt tills det är en klumpfri smet. Häll ned i en smörad och bröad sockerkaksform och grädda på 175 grader i 35 minuter. 
Finished!

Mamajuana och petstroller <3

Ja, Sussie kom med de märkligaste gåvor. Det första jag såg var ju en petstroller, knallrosa som kommer få mig att synas på utställningar. Det känns som att de flesta är ganska skeptiska till dessa "barnvagnar" men de är enormt praktiska. Alla som varit på kattutställning vet att det är tungt och bökigt att försöka få med sig stol, väska och kattbur på en och samma gång. Här kan man rulla katten, burskynke, sand och allt annat man behöver hur lätt som helst framför sig och det enda man bär på är stamtavlan och stolen. Att man dessutom kan sätta fast kattselen i ett integrerat koppel gör den om möjligt ännu mer praktisk.
Nästa märkliga sak var MamaJuana, en mirakeldryck som sägs bota det mesta. Honung, Rom och Rött vin tillsammans med örter. Jag har redan smakat och det smakade bättre än det luktade måste jag säga. Lukten påminnde mycket om cochillana etifyn, som jag visserligen typ är uppfödd på. Det återstår att se hur frisk jag är, det blir ju som att ta en liten jäkel eftersom det är både rom och vin i det, och det kan ju inte skada. 
En annan mycket spännande sak var en flaska sabor dominicano vainilla. Det luktar fantastiskt och jag måste testa att göra någonting på det mycket snart. Kanske redan ikväll, fast klockan är lite väl mycket. 
Nu är det dax att diska lite, Magnus städade ju som sagt hela lägenheten innan Sussie kom idag så nu får jag göra lite. Under tiden får Alva och Dea fightas över petstrollern. Alva tycker att det är hennes men Dea tycker att de faktiskt kan dela. 

Strejk

Ja, i morse när jag skulle sätta mig och blogga så strejkade hemsidan. Jag kunde inte logga in, så inlägget fick vara. Såklart hade jag ändå fullt upp med att fylla i papper och organisera dem hela morgonen eftersom jag skulle  komma in med alla kursplaner från malmö och lund till skolan. Förhoppningsvis så ska jag få hoppa över termin 1 på något vis. Jag har ju redan läst så mycket i och med att jag läste till röntgensjuksköterska. Nåja, när jag väl fyllt i alla 7 papper med min oläsbara handstil var det bara att bege sig till skolan för att skriva ut ca 60 sidor kursplaner. Allt gick enligt planen och jag hann till och med hämta ut ett paket på vägen! (Sneak: det innehöll massor av choklad!)
När jag väl blivit droppad på skolan av Magnus så gick jag glad i hågen in till biblioteket för att hitta närmaste människa som kunde hjälpa mig att ladda på pengar på mitt multikort. Väl inne så hittade jag inte min plånbok, vilket inte alls behöver betyda att den inte är i väskan - fråga Nine, hon vet hur jag är. Jag tänkte iallafall att jag kan ju ringa Magnus och höra. Han har inte kommit så långt. Problemet var, att jag inte hade någon telefon i väskan heller. Summa summarum - min mobil och min plånbok låg i bilen. Lyyysande Sickan! 
Extremt osmidigt gick jag in och skrev ut lite på jobbet istället, tacka gudarna för att jag hade tänkt på att ta med mig mitt passerkort! Självklart fastnade jag där inne och kom lagom stressad till mötet med syon och lämnade in mina förbenade papper efter några om och men. Nu skulle jag ju skynda mig till leep för att fixa håret (idag igen). Men jag behövde ju min plånbok, annars skulle jag antagligen svälta ihjäl innan jag kom hem ikväll. Så in på jobbet igen, ringa upp Magnus som tack och lov var på leep och klippte sig! Med lätta steg hopplade jag genom halva stan till leep. Väl framme visar det sig att sambon min har lämnat av plånboken och mobilen i bilen där hemma och cyklat in till stanKUL!!

Inte allt för bitter satte jag mig och blev pillad i håret i 3 timmar för att sedan stressa hem. Sussie skulle ju komma klockan 6! Lagon till klockan halv 6 var jag hemma och tyckte att jag var i god tid, men när jag kollar mobilen så var hon redan här! Huvva! Tur att Magnus är bra på att städa säger jag bara. Upp för trappan kommer en väldigt solbrun Sussie med en knallrosa kattvagn! Hoho! Alla som inte är kattmänniskor kommer tycka att jag är crazy när jag kommer gående men so what?! Grymt bekvämt kan jag bara säga. Katt på hjul! 
Nu ska jag faktiskt kosta på mig att  till sydkattens utställning. Det är inte ofta man kan göra det minsann! Ska bara komma på hur man fäller ihop den!

Thailand?

Om jag hade åk till Thailand? Ja, jag hade blivit vi och vi hade garanterat smakat på all möjlig mat och badat järnet. Det finns antagligen hur mycket som helst som vi inte hade vågat smaka på men man får ju ha lite utmaningar i livet. Typ att smaka någonting som man inte alls vet vad det är, eller på någonting som ser väldigt läskigt ut. Eftersom min sambo och jag har pratat många gånger om att åka till just Thailand så måste man ju få drömma lite. Troligen hade det blivit väldigt mycket behandlingar, massage och många goda drinkar! Jag har varit ganska så spänd/skrämd över att få testa sådanadär pedikyrfiskar, det måste väl finnas där? Finns det så hade jag gjort det! Jag är själv en riktig fisk och befinner mig mer i vattnet än på stranden så fort det finns tillfälle. Tänk, om jag gillar svenska havet, då måste jag ju avguda de blå laguerna där. Min sambo hade garanterat försökt lura med mig på någonting galet, som att hitta något ölbryggeri. Jag hade köpt med mig tyg hem, troligen så mycket att sambons väska hade varit full och hans kläder legat kvar på en stand i paradiset. 
 
En thailandsresa kan man vinna om man är med och tävlar här på sverigekasinos hemsida!

Färdigt!

 
Jag har aldrig varit med om en så lång bedömning av håret. Det tog över en timme innan alla tre hade tittat och känt och kammat igenom mitt hår. Tyvärr var det inte det bästa de hade sett - enligt deras granskarögon. Jag själv är hur nöjd som helst. Jag är ovan vid att ha så mörkt hår, och kommer försöka få någon att göra det ljusare till sommaren men såhär på vintern passar det faktiskt bra. 
Passagerna i tinningarna som ska vara naturbruna ser nästan svarta ut, men de kanske blevs efter någon tvätt. Nu har jag iallafall ingen jobbig utväxt som jag behöver tänka på. Om jag bara hade kommit på hur jag hade kunnat vända dessa förbenade bilder så hade jag kunnat lägga ut en bild här också. Nu ligger de som är uppe helt på sniskan. Kan någon hjälpa mig med att få dem på rätt köl? De ligger ju rätt i datorn men när jag lägger in dem hit så vänder de på sig?!

15 min kvar

Ja, Milan fönar för fullt och ser frätt lycklig ut trots att han varit 100% deprimerad innan. Visst att vi är sena som attan, att föna när det är 15 min kvar är sååå sent men det verkar gå vägen, iallafall om man får tro hans min. Nu håller vi tummarna lite till! 

Kreativ färg

Ja, nu sitter jag och får färg i håret av Milan. Jag vet inte alls vad det kommer bli, mer än att det inte kommer vara rött längre (tyvärr). Förhoppningsvis kommer jag komma här offren och se snygg ut, 6N i botten och 7GC i längderna. 4N i 2 slingor vid tinningarna. Just nu ser jag ut som ett foliemonster men klockan 18 vet vi bättre om jag ska skratta eller gråta. 
Milan ser ut som att han ska gå sönder eftersom han inte trodde att mitt hår skulle kräva så mycket färg. Vi har gjort en fjärdedel av håret och han måste redan bland mer. Jag återkommer med bild sedan!

Istället för lektion

Nej, jag vet. Jag är inte på lektionen. Men jag sitter istället och skriver på vilka kurser som ersätter vilka av de som jag redan läst. Eftersom Malmö har 11 kurser totalt på 3 år, men Lund har 23 kurser på samma tid så blir det lite knåpande och så. Önskar nästan att jag inte hade givit mig in på detta, eftersom syon här inte verkar ha förmåga att komma ihåg det hon sagt och började morgonen med att tycka att jag var uppriktigt sagt dum, eftersom jag ville ha ett möte med henne idag. För det var väl inte så att vi bestämde det igår?
Nu har jag suttit och skruttat i biblioteket i sådär 2 timmar och jämfört olika kursplaner och tycker att jag kommer nog aldrig få rätt på detta. Det hade varit mycket enklare om jag hade varit färdig röntgensyrra. Men samtidigt, då hade jag antagligen inte behövt knåpa lika mycket. Förhoppningsvis så är syon lite trevligare när hon ser att jag lagt ned en del arbete på att göra detta så gott jag kan. Jag ska vara där halv 2, vilket är lite värdelöst eftersom jag ska vara på leep klockan 3 och det tar en stund att ta sig dit. Det kommer nog bli bussen dit för att jag ska hinna - tyvär.
Nu ska jag lyssna en gång till på Robbie Williams - Take the Crown  och skriva lite till. Wee!

I väntans tider

Ja, under tiden som jag väntar på att få en individuell studieplan går jag i Termin 1 på sjuksköterskeprogrammet. Jag känner inte riktigt att jag går in i detta med lika mycket glöd i blicken som alla andra. Förhoppningsvis får jag tid hos Syon idag. Jag kanske är en trist jäkel som inte diggar att gå om termin 1, men det var den i särklass tråkigaste terminen av alla.
Men nog med gnäll, jag hick faktiskt till skolan idag med! Känner mig riktigt duktig som trotsade malmö-snön. Ska nog ta en promenad in till stan när jag ska till leep i eftermiddag också. Ska få någon form av experiment-brunröd färg i håret. Kanske inte riktigt det jag ville, men blir det katastrof så snaggar jag väl av det.
Nu ska jag vara en duktig student och lyssna aktivt på föreläsningen! 

Promenix!

Ja, jag var så duktig idag att jag gick till och från skolan. Det är visserligen inte så långt, men om man gör det var dag så får man lite vardagsmotion. Som jag skrev i morse så ska jag inte glömma halsduken och kanske en mössa imorgon. Kändes lite väl kallt utan. 
Nu ikväll har jag inte gjort det jag skulle (jo, en del har jag gjort men inte allt som jag planerade) utan skrivit ut lite utställningsanmälanspapper till Malmös utställning i april, kollat med en gammal vän om han fortfarande har kvar mina böcker som han lånade för en herrans massa år sedan och pratat med Nine över skype i typ 40 minuter. Såklart pratade vi enbart katter. Vi ska överge sveriges dyra kattmat och kattsands köp och beställa från danmark istället. Mycket billigare! 
Har fullspäckade helger framför mig och imorgon är det dax för färgning av håret. Det är Milan som har examen på kreativ färg så jag får väl se hur jag ser ut när jag kommer hem imorgon. Han är säkert hur duktig som helst. Nu, den sista timmen innan jag ska bege mig i säng är det dagliggörat som får ta överhanden. Ska rensa lite kattlådor (ja, det är fantastiskt roligt ;) ), dra ett varv med dammsugaren och plocka undan lite smått. 
 
Förhoppningsvis kommer skolan på att jag inte behöver gå i termin 1 imorgon och placerar mig rätt så att jag slipper "lära om" allting hur länge som helst innan jag kommer till the real deal. Men ja, det återkommer jag om imorgon. Det är förövrigt helt fantastiskt hur många som har läst min blogg idag. Man blir så glad av att se att folk faktiskt läser det man skriver!
 
 

Det kvittar

Hur många gånger man börjar på en ny skola eller ett nytt program. Det är fortfarande lika läskigt att sitta helt ensaUlrich vänta på vad som ska hända. Känner att jag har ett megaförsprång eftersom jag redan har ett multikort, som jag visserligen inte använder. 
det gick väldigt fort att knata hit så nu sitter jag och tinar lite innakatalanska och upprop kallar. Det känns ytterst märkligt att hå förbi jobbet utan att gå in, så jag får ta en tur dit senare idag.  Imorgon ska jag komma ihåg att ta halsduk på mig när jag går! 

Första dagen!

Hoho! Lite spännande är det allt. Det är första dagen i skolan, sjäksköterskeutbildningen i Malmö here I come. Är egentligen skiträdd, eftersom jag avskyr att behöva träffa nya människor och bli vän med dem. Fast ändå så slutar det alltid med att jag har minst en ny fantastisk vän. Se bara på Marie som jag träffade på Engelska-kursen? Lika gnälliga över kursinnehåll och lärare - match made in heaven ;) 
Galet nog så la jag mig redan 21.30 igår, väldigt stor kontrast till de två veckorna uppe i Hörby. Sedan att min sambo skulle visa mig saker på sin iPad fram till 23.?? fanns int med i planen, jag skulle ju vara snygg och utvilad till min första skoldag! Hade storartade planer på att gå upp klockan halv 7-ish. Men det blev inte förrän 7.15 när Dea hade lyckats plocka alla gummiband ur håret på mig och dessutom petat mig i ansiktet i sisådär 20 minuter.
 
Väl uppe så tog jag mid tid till att - hör och häpna - sminka mig ordentligt. Jag använde till och med min älskade foundationborste som jag i normala fall rationaliserar bort för att jag helt enkelt tycker att det tar för lång tid att ta den ut väskan. Men som vanligt blev jag faschinerad över hur bra det blev, varför gör jag inte detta varje morgon? Enkelt svar: för att jag hellre sover i 20 minuter extra. 
Efter en stunds pokande i garderoben drog jag på mig någonting som jag säkert kommer frysa i på vägen till skolan, men ja. Man måste ju visa för sina kommande klasskamrater att jag faktiskt kan klä mig ordentligt även om det inte verkar som det. Fast varför anstränga sig? Kommer ju spendera all min "färdiga" tid i vita alldeles för hårda bomullskläder ändå. 
Nu börjar det bli dax att packa väskan och bege mig, ska ju faktiskt promenera till skolan idag! Det är inte så överdrivet långt och eftersom vi börjar 10.15 så har jag tid. Det är inte som att jag ens med den godaste vilja hade kunnat ta mig fram till skolan på cykeln ändå. 
Önska mig lycka till!

Skrabbelucker!

Eftersom min sambo i sin banrdom gått miste om det mest magiska som finns så var jag ikväll tvungen att göra skrabbelucker. Vi till och med ringde hans pappa för att höra om han inte heller visse vad det var. Jag tycker ärligt lite synd om dem. Det är verkligen magiskt.

Skrabbelucker:
1 ägg
3/4 dl socker
3/4 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Vispa ihop socker och ägg, tillsätt mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ut till en jämn, ganska tjock smet. Stek "plättar" som är 6-7 cm i diameter i smör tills de fått lite färg och vänd dem sedan i socker. Låt svalna någon minut och njut sedan!

Alla ni som inte gjort detta borde verkligen testa.

Piroger!

Gjorde som jag nämnde i förra inlägget att jag höll på att göra piroger. Jag har aldrig gjort det innan men jag har varit sugen på att göra det. Så nu när jag kom hem till min älskade köksassistent tänkte jag att det var väl hyfsat gott och enkelt på en söndag. Dessutom blir det ju över till 4-5 lunchlådor när man gör en sats. 
 
Sagt och gjort googlade jag upp första bästa recept och satte igång. Hade i mycket mer mjöl än receptet sa att det skulle vara men degen var bara kladd annars. Under som degen jäste så gjorde jag fyllningarna. Eftersom jag inte hade så mycket köttfärs hemma blev det hälften blandfärs hälften sojafärs. Jag var ganska så skeptisk mot de två fyllningsrecepten. Den ena med färs och morötter och den andra med färs, paprika och svamp och jag har aldrig varit ett fan av varken paprika eller morot i mat. Men efter lite kavlande, knåp och ännu mera jäsande så blev det riktigt bra! 
 
Jag rekommenderar alla studenter och andra som inte har så mycket tid att laga vettig lunch att göra ett gäng sådanahär. Jag gjorde 6 ganska stora piroger av var smak och till och med Magnus blev mätt på 2 sådana. Veckans luncher ligger nu packade i påsar i frysen och väntar. Det känns riktigt bra! 
Receptet jag gick efter var detta: Piroger 
 
Jag kommer garanterat göra det igen, men kanske i mindre format så att de går snabbt att tina när man tar dem ur frysen. Nu får ni testa tycker jag!
 

Bortglömd blogg

Ja, det har som ni märkt (eller inte märkt) varit väldigt tyst här i två dagar. Det beror lite pinsamt nog på att jag när jag kom hem från landet, glömde bort att jag hade en blogg. Det bara puts väcl försvann ur huvudet på mig. Så nu idag kom jag på det och självklart måste jag ju skriva ett inlägg om hur allt blev. 

Natten till i fredags satt jag uppe tills klockan var 2 och skrev, jag får se vad läraren tycker om mitt flum. Förhoppningsvis godkänt. Jag blev nästan nöjd och det räcker kanske. Som den serieoman jag är kunde jag ju inte alls gå och lägga mig direkt utan stannade uppe med alla katterna och tittade på House of Lies till klockan 3 på natten. Min nattkumpan Ola satt självklart också uppe och tjötade loss så ja, klockan hann bli mycket innan jag somnade till. 
Lagom klockan 7 ringde klockan och Klas (katten) petade mig på huvudet med klorna lite lagom utfällda. Jag blev grinig och ställde om klockan till 8. Gick upp 7.50 och började men min to-do lista med 52 punkter på för att jag inte skulle glömma någonting innan jag körde mot Malmö och sedan Danmark klockan 12. Det var lagom stressande att inte ha hjärnan med sig men jag hann verkligen med alla punkter  på min lista. 
13.50 checkade jag in på Kastrups parkering, lagom mallig för att jag hade hittat dit alldeles själv. På vägen över bron var jag mycket faschinerad över att man faktiskt kan bygga en bro som är så lång. Jag menar, den går ju mellan två länder!
 
Puh! Sa jag för att jag kom i tid och så fick Sussie och Henrik träffa både tullhundar och Poliser så där satt jag som ett annat fån och väntade. Men klockan 15 sa jag tack och adjö till två solbrända människor och kastade mig på första bästa buss mot skolan för att lämna in mitt surt skrivna arbete. Väl framme möttes jag av en låst dörr och en Marie som väntat på mig i onödan - stackarn! Efter lite om och men så kom jag in och allt var frid och fröjd! Lagom klockan 9 somnade jag i soffan :P
 
Gårdagen försvann till massiv städning och lite matlagning. Men idag har vi varit och provkört nya Renault Clio som jag sedan innan ogillade skarpt. Men idag när jag körde den fick jag ta pch ändra uppfattning. Den var ju riktigt rapp och käck för att vara så liten. Att vi ens provkörde den berodde ju på att det var "Provkör den - vinn den" kampanj just i helgen. Jag knåpade ihop två snitsiga meningar och håller tummarna. Den bilen hade varit toppen för att åka på utställning. Den drar ju hur lite som helst! 
 
Nu - håller jag på att baka piroger och jag har aldrig gjort det innan!

Kyligt!

Ja, det är hiskeligt kyligt här uppe i mellanskåne. Vattnet i hästarnas baljor fryser fortfare än vad jag hinner tina det. Har haft en riktigt mysig dag ute i hagen idag dock. Pussat många mular och tagit lite halvdåliga bilder med mobilen. Islänningar är så söta, inte hoppetossor som halvbloden eller galna som fullbloden. Vaenting är den mysigaste lilla pluttan i hagen. Hon står och stoppar in huvudet i armarna på en och sedan bara är hon. Gissar att hon gärna hade varit ute på en tölttur men det går icke när man har en liten fölis i magen. Kan inte riktigt förstå att det är föl nummer 3 som kommer ur den lilla hästen. 
Det jag egentligen skulle gjort idag var att skriva på min portfolio som är due tomorrow. Ska träffa Marie och lämna in den så snart jag hämtat hem Sussie och Henrik från flygplatsen. Men ja, eftersom vi har haft lite lätta problem med att få ur vår lärare vad det egentligen är han vill ha in så har jag istället skickat typ 30 mail idag. Vissa mer innehållsrika än andra. "Men är han rolig eller?! Han borde inte få vara högskolelärare. Gud alltså.." tillhör ett av de mer upprörda mailen. Men vad ska man göra. Har inte lagt mig innan klockan 2 någon natt än så länge så varför skulle jag ändra på det idag. Har 6 historier kvar att skriva om, en observationsstudie, en uppgift och lite annat. Jag har helt enkelt en del att göra, men istället sitter jag här och skriver. 
Efter att morgondagens uppgifter är inlämnade ska jag en sväng om Leep så att en kille ska kolla på håret mitt. Han ska göra en kreativ färgning på det den 22a och jag hoppas att han är duktig. Ingen komer väl antagligen slå Jenna som inte helt förvånande var den bästa frisör/frisörelev som jag någonsin kommer ha haft. Någon gång måste jag ta mig upp till Göteborg och boka tid hos henne. Förstår inte varför hon skulle så långt bort. 
I helgen blir det trevligt som bara den för då ska jag försöka få hem tjejerna på lite mys. Det har varit planerat i typ en månad nu men med 2 veckor här och innan dess så var det jul och nyår så har tiden bara runnit iväg. Skickade iväg sms ganska sent, typ alldeles precis så jag vet inte om alla kan, men det är ju inte kvantitet som räknas. Dessutom finns det en överhängande risk att vissa har pojkvänner på besök de lyckostarna. 
 
Nej, om man skulle ta tag i livet kanske. Sluta blogga och skriva på vettigare saker helt enkelt. På återseende!

För mycket att göra på för lite tid

Ja, det är väl så det ser ut nu. Idag var det tenta, så gårdagens bloggande blev skjutet på framtiden. Det var lite viktigare att läsa ut Buddha of (the boring) Suburbia. Skulle ha läst den två gånger, men en fick bannemig räcka! Sedan var det bara till att skriva lite anteckningar. Tursamt nog fick jag skriva om det jag hade skrivit mest anteckningar på, även om det kanske inte var det bästa. Det är iallafall inlämnat och jag har aldrig suttit så länge på en tenta någon gång. 2 timmar och 45 minuter. Gick när det var en kvart kvar. Puh! 
Efter tentan var det bara till att masa sig mot Leep. Ska sitta examensmodell där tisdag och torsdag nästa vecka och jisses vad Kristina övade idag. Håret har nog aldrig varit så välborstat. Efter misshandel med spray och annat hiskeligt för håret så fick jag iallafall några välförtjänta silkesdroppar ingnuggade i håret. Tack och lov så kreppade hon det inte. 
Planen var att när jag kom hem idag, så skulle värmen vara fixad, men lagom innan tentan började så ringde killen som skulle laga den och sa att det inte skulle gå. Utomhusenheten var alldeles igenfrösen. Så ja, jag får leva med golvvärme tills det inte längre är -18 grader på natten. Kan väl säga att det var ganska så ospännande att gå ut och ge hästarna vatten i -15 grader klockan halv 7 på morgonen. 
Men en väldigt bra sak är att jag har ordnat biljetter till Uppsala! Nu ska jag bara ordna hemresan också, men jag tar det när jag fått lön och hoppas på att det finns några biljetter kvar. Jag ser verkligen fram emot att åka upp där, kommer lära mig så mycket! Fick dessutom, på tal om utställningar, svar från GRK och de har en plats som assistent till mig på lördagen. Lite synd att det inte var båda dagarna men ja vad gör man. Nu hoppas jag bara på att jag ska kunna ordna så att jag kan få åka upp och ned med någon. Kan ta bussen men det skulle vara i dyraste laget och jag skulle behöva åka upp dagen innan och hem på söndagen för att hinna det. 
 
Nåja, nu är det dax att se på lite välförtjänta serier. Imorgon ska jag skriva hela dagen eftersom jag har en stor inlämningsuppgift som jag bara är halvklar med, om ens det. Önska mig lycka till!

Uppsala here I come!

Wooh! Jag har letat helgboende i närheten av Sollentuna nu ett tag, fick ju assistentplats på SpeedCat och ville komma billigt undan med hjälp av sidan på facebook som jag startade. Den fokuserar på att utställare ska kunna åka på utställningar lite längre bort än vanligt utan att behöva ta in på hotell och istället sova hos varandra. Det har gått över förväntan och gruppen har nu 465 medlemmar!! 
Jag har pratat med så många trevliga nya människor i och med att dena gruppen startades. Men ikväll hände det magiska, räddaren i nöden Kenneth skrev till mig och meddelande att jag fick plats hemma på hans soffa samt i bilen till och från Sollentuna. Gissa om jag är lycklig! Nu ska jag bara boka tågbiljetterna till och från Uppsala och sedan är jag good to go. 8e-10e Mars kommer spenderas i en hall fylld av katter. Kvällarna kommer jag dessutom få spendera med massor av mysiga Abbysar och en Bengal. Kan det bli bättre? Nope, tror inte det. 

Vad som är ännu bättre är att jag kommer, om jag väljer det billigaste tåg-alternativet, gå plus på resan eftersom betalningen som assistent faktiskt är på lite mer än själva resan till och från Uppsala. Score! 
Nu, ska jag fokusera lite mer på plugg och radikalt mindre på katter. Jag har en tendens till att bara prata katt om  någon råkar nämna det för mig... Dålig vana. 
 
 

Luftvärmehaveri

Hua! I morse när jag vaknade tyckte jag att det var lite väl kallt. Visst det har ju snöat här i några dagar nu så varmt kan jag väl inte förvänta mig. Efter att allt som ska göras var gjort så tänkte jag att det var nog bud på att sitta i vardagsrummet, där under luftvärmepumpen är det alltid varmt! 
Men idag var det inte ens varmt där, jag kunde inte förstå varför så det var bara till att vända sig om och undersöka. Inte konstigt att det var kallt, den stod på 18 grader istället för 22... Trodde att jag skulle lyckas få igång den om jag startade om den, men nej. Gick ut och tittade på utomhusenheten, men nej, där fanns ingenting att göra. Så in och googla efter IVT service - de hade stängt på måndagar. Ringa jouren, bli runtkopplad och få massa konstiga frågor som jag förväntades svara på. Efter många om och men så fick jag reda på att - den var trasig. Det kom som en chock för mig.. Not.
Jamen så trevligt, så när kan ni komma och rädda mig från att frysa ihjäl? På fredag? Ja okej, jag ska bara de vad det är för dag idag.. Måndag var det ja. Jo men tack så mycket för hjälpen, nu ska jag gå och ta på mig några extra raggsockor och få fyr i spisen. 

Staketrivarna fixar det mesta!

Ni vet den där lätta förvåningen som man drabbas av när man ska slänga soporna och istället hittar en häst bredvid soptunnan? En häst som egentligen borde stå i sin hage med de andra små hästarna och äta hösilage. Den förvåningen drabbade mig idag ca kl 14 när jag skulle, just det, slänga soporna. Där, utanför grinden, stod en lätt förvirrad Vaenting  och såg ut att vänta på att någon skulle peka på vart hon skulle gå. Så jag gjorde det som vem som helst skulle gjort. Öppnade grinden, och gick sedan med en glad häst bakom mig in i stallet och in i närmsta box. Ibland blir man bra glad när hästarna litar på en.
Vaenting var nöjd som attan och jag gick för att leta upp de andra. De var självklart lagom svårflörtade och tyckte det var en dålig  idé att följa med in i stallet eftersom de inte hade en aning om vart jag hade gömt den alldeles oskyldiga Vaenting. Så, foder och lockpock samt 15 minuters övertalning av Kapella senare hade jag 3 hästar i stallet och ett trasigt staket i skogshagen. Min egentliga plan när jag gick ut med soporna var att slänga dem, och sedan köra och handla. Men istället gick jag runt i en snöig hage med converse och mjukisbrallor. Det är ganska så spännande att stängsla, fast bara om det är sommar och varmt, fast nej, inte ens då. 
Lagom till att klockan var 3 åkte jag iväg och handlade! 3 protesterande hästar stod i stallet och tyckte inte att det var schysst att bli inlurade och bortlurade från ensilagebalen mitt på ljusa dagen!! Så, efter att handlingen var avklarad så var det bara att slå på strömmen och släppa ut hästarna igen. Mycket frustande, stampande och frustrerat gnäggande senare var de ute och på väg i full karriär mot sin ensilagebal. 
Så efter en tidig eftermiddag fylld av oförutsägbara utbrytartekniker (ja, hon - världens minsta islänning som dessutom är dräktig klättrade över ett stengärde och jag fattar inte varför) var det dax att börja laga mat till fina Kenny som skulle hålla mig sällskap ikväll =) Någonting som tack och lov gick utan problem och maten blev god! Puh!

Fringe och söndagsbesök

Om någon där ute har sett Fringe, och är lika beroende som jag så säg till. Jag har snart tittat igenom 5 säsonger, och den 5e säsongen är den sista! Jag vet inte hur detta kommer sluta, jag kommer få tokabstinens när denna serien tar slut. Jag kommer ju säkert hitta någon annan serie att ta mig igenom, men det är alltid lika ledsemt när en serie man tycker om tar slut. 
Jag är förövrigt en äkta seriejunkie. När jag inte har någonting att göra - så plockar jag fram ett avsnitt. Eftersom vi inte har diskmaskin så är diskningen ett perfekt tillfälle för ett avsnitt. Hörlurarna på, tryck på play och sedan går disken som en dans! Det kanske är osocialt så det smäller om det, men det går ju så fort och enkelt att diska om man gör så! Likadant när man ska vika tvätt eller laga mat. Serier är lösningen på tråkiga saker. Dock måste det vara en serie som man "tittat in sig i" eftersom man annars inte känner igen rösterna när man tittar bort från skärmen. 
Någonting som annars passar ypperligt ihop med serier är glass. Glass med hemmalagad jordgubbssås. Hittade hemmaodlade jordgubbar i frysen när jag letade rundor och bestämde mig för att göra en liten burk med slät sylt/sås. Har nog magiska fingrar för den blev perfekt. Snitsade lite med måtten, lite socker, en hög jordgubbar, 2 gelatinblad och tadaaa! En perfekt sås att ha till glass eller andra desserter. 
Måste ju ha någonting vettigt att bjuda på imorgon när Kenny kommer. Han ska ut och kasta hela dagen i Bjuv (den taggiga hatkärleksbanan) och kommer förhoppningsvis vara hungrig som ett monster när han kommer hit. Det blir lax med feta och pestotäcke tillsammans med spenatpasta och en god sallad. Efterätt har jag inte spånat på än, men jag kommer väl på någonting. Presumably någonting toppat med jordgubbssås. Några förslag?

Tentaångesten gör sig påmind

Ja, på onsdag är det då da för tenta i Engelsk litteraturkunskap. Vår lärare tycker att vi ska skriva 2 uppsatser på 3 timmar, någonting som kändes ganska så omöjligt i början. Men igår fick vi reda på att vi faktiskt fick ha med oss postitlappar i våra böcker. Vi kan alltså i princip skriva klart våra uppsatser innan tentan, skriva ned dem på små postitlappar och sedan bara skriva av det på tentapappret när vi kommer in i salen. Problemet är att vi har 4 ämnen att välja på till första uppsatsen. av de 4 kommer han välja ut 2 som vi kommer ha att välja mellan och därifrån ska vi välja ett ämne att basera uppsatsen på. Alltså behöver vi skriva ned 3 olika uppsatser på 3 ämnen för att gardera oss ordentligt. Känns som att jag har att göra i helgen.

Den andra uppsatsen är lite svårare, där ska vi utgå från en bok som han kommer ha lite olika quotes ifrån. Vi ska välja en av dem och skriva en uppsats på. Eftersom vi inte vet vad han kommer ha för quotes så får vi förbereda lite olika uppsatser och markera i boken vart vi hittar passande quotes som vi sedan ska använda i uppsatsen. Krångligt, men inte helt omöjligt. Om man förbereder sig väl och skriver klart den första uppsatsen HELT (eller ja, 3 alltså) så borde man kunna skriva ned den på ca 30 minuter och sedan ägna sig åt den andra i 2 och en halv timme exklusive frustrationstid, toabesök och skrivkramp
 
Nej, om man kanske skulle komma igång med att läsa, skriva och förbereda. Har en del att göra som sagt.. 

Träningslöfte och försenat inlägg

När det nya året ringdes in så hade jag som löfte att jag skulle träna 2 gånger i veckan hela året. Eftersom jag spenderar de 2 första veckorna uppe i Hörby - far away from SATS Mobilia. Som det är nu så ingår det ganska så mycket kroppsarbete i form av att bära vatten och ta hand om hästarna så jag klarar mig utan SATS dessa veckorna. Men efter den 18e är det full rulle, har min nya cykel också som jag ska börja använda. Den köpte jag ju en ny sadel till i hopp om att åka lite bekvämare. 
Som det är nu, så jag väl jag precis som många andra sockerberoende. Bettie har kört stenhårt denna månaden utan socker och nästa månad är det min tur (tillsammans med Bettie såklart). Det kommer bli _jobbigt_ till att börja med, men  troligen så mår kroppen mycket bättre utan alla raffinerade och processade produkter. Och om nu viktnedgång är mitt mål så är ju socker det första som ska plockas bort. 
Målet för Januari, kommer alltså vara att hinna med pass på SATS så att jag har börjat året bra, och målet för februari är att hålla den månaden sockerfri. Förhoppningsvis så kommer vidare sockerfrihet av sig själv. Frågan är, vad ska jag ha fär mål i mars? Kanske att bara äta pasta en gång i veckan? Som det är nu så är jag pastatokig men under tiden som jag varit här uppe har jag ätit mycket wokgrönsaker och jag är faktiskt förvånad över hur mycket man kan ha det till. 
Jag blev förövrigt upplyst om att jag läst fel/inte läst ordentligt på SWs inbjudan, det är ju bara 450:- det kostar! Nu är det superöverkomligt. ca 2500:- för en helg med massor att lära sig! 
Nu blev detta ett ganska rörigt inlägg inser jag, men jag hoppas att ni överlever. Det är dessutom försenat eftersom jag klockan 8 slocknade i sängen medan jag låg och läste. Vaknade halv 12 och tyckte att det var väl dax att gå upp, innan jag insåg vad klockan var och då blev jag lite trött på mig själv. Så, nu ska jag sova - igen!


Assistentdille

Jag har fått assistentdille. Har sedan innan anmält mig för att vara assistent på 3 utställningar som jag ska på med Dea, i Kristianstad, Nyköping och Malmö. Men nu när det vankas Scandinavian Winner iår och World Winner 2015 här i Sverige så vill jag verkligen hinna gå som assistent så att jag har en liten chans att få kunna jobba under dessa stooora evenemang. Har skickat en anmälan till Scandinavian Winner, men eftersom jag inte kommer ha gått assistent mer än 4-6 gånger innan dess är det ganska så tveksamt att jag kommer med. 

Men ja, jag har ju insett att jag har vänner och släkt ganska så nära väldigt många utställningsplatser, så jag ska försöka åka på så många utställningar jag bara kan innan det är dax för de stora tillställningarna. Om jag inte ställer ut Dea så kan jag dessutom resa utan att det kommer kosta mig någonting. Man får ju trots allt ca 300:- eller mer per dag och om man köper tågbiljetter i god tid så kostar de oftast inte mer än 195:- enkel resa. Det är ingenting som man blir rik på, men man kommer ut och träffar människor, ser katter och skaffar sig massvis av erfarenhet. 
 
Fick assistentplats på Speedcat i Sollentuna i Mars, nu ska jag bara försöka ordna sovplats hos någon vänlig själ. Har av någon märklig anledning inte så många vänner som bor i Stockholmstrakten. Nu ska jag försöka anmäla mig som assistent till Västeråsutställningen, samt till fler Stockholmsutställningar och i Göteborgstrakten. Och självklart i Skåne, men det säger ju sig själv =) 
 
Nu har jag spenderat alldeles för mycket tid på saker som inte är skola. Har ändå varit ganska så duktig innan idag och läst 50 sidor i min plågobok Buddha of Suburbia. Kanske kommer lika långt och lite längre om jag håller på tills klockan 22 ikväll. Om inte annat så kommer jag sova gott, för imorgon kallar skolan och då blir det upp redan vid 7. 

Kattbildsvarning

Sambon meddelar att under tiden jag är borta så har alla saker som regler för hur katter får bete sig långsamt försvunnit. Detta är från i gårkväll, undrar hur det kommer vara när jag kommer hem den 18e? Det kommer bli andra bullar när jag kommer hem, det ska den lilla madamen vara medveten om.
Bild ett är väl inget naturfenomen i sig, men hur den lilla klumpedunsen har lyckats klura sig in under diskstället, det hade varit intressant att veta. 
 
 
 
 

Röriga rörelser

Jag satt i bilen idag, på väg från Hörby till Malmö för att gå på en lektion. Troligen skulle det bli en ganska så tråkig lektion så jag satt där och spanade och funderade i duggregnet. I normala fall behöver man ju inte spana så mycket när det duggregnar, jag menar, man har ju vindrutetorkare av en anledning. Självklart hade ju även jag vindrutetorkare så det var inte mitt problem. Nej, jag kände mer att jag inte riktigt kunde få kläm på hur mina vindrutetorkare rörde sig. Jag ändrade ställning och ändrade läge, och testade på andra hållet men det blev antingen för snabbt, för långsamt eller bara en väldigt awkward känsla.
När jag sedan körde om en lastbil så blev det helt plötsligt perfekt! Jag såg ut utan problem och torkarna började helt plötsligt göra som jag ville att de skulle göra. Glad i hågen fortsatte jag med min omkörning av nästa lastbil - utan att lägga mig i högerfilen emellan omkörningarna.
Sedan var jag nöjd, jag tänkte att här var det bra, nu är det dax att chilla, sätta på farthållaren och dricka lite kaffe. Men då hände det - vindrutetorkarna blev helt ologiska! Det kanske låter lite som ett förstaklassens I-landsproblem och det var det väl. Men just då var det mitt största problem.
Nu i efterhand kan jag konstatera att jag troligen har regnsensor på bilen, och att den tyckte att den var skitsmart. Något som jag kanske inte riktigt håller med om. Det var en god tanke om man säger så, men tanken räckte inte hela vägen fram. I min hjärna alltså, vindrutetorkarna är ganska oskyldiga i sammanhanget och blev offer för min okunnighet.
Hela vägen hem gick det bra, jag höll mig i bakgrunden och de körde sitt race. Vi är vänner igen.

Övernattningspool

Men dagens livliga diskussion på SVERAKs facebooksida, om att det är dyrt att ställa ut katt, startade jag ikväll en facebookgrupp där man ska kunna "couchsurfa" med sin katt. Det dyraste med en utställningshelg är ju trots allt inte själva utställningen, utan allt däromkring. Att ta sig dit är ett kapitel i sig, jag har lyckats ordna samåkning både till Nyköping i mars och till Norrköping i september (ja jag tror stenhårt på att jag ska kunna ta mig dit). Om man lyckas hitta någon från samma klubb som ska till utställningen man vill, då är det bara att vara glad. 

När man väl har sett till att man har en plats på utställningen och en plats i bilen på vägen dit så är det dax att börja oroa sig över sovplats. Jag brukar ringa runt till alla hotell jag kan hitta inom 3 mils avstånd och kolla ifall de har djurrum redan innan själva anmälningsperioden börjar, för att vara på den säkra sidan. Någonting som jag stötte på idag när jag ringde till Best Western i Norrköping var att hundar var välkomna, men inte katter. Oerhört förbryllande enligt mig, men vad ska man göra. 
 
Men nog måste det väl vara så att det finns lite soffor och sängar runt om i Sverige, Norge och Danmark hos andra kattentusiaster? Den som testar får veta, så jag startade en grupp för andra utställare som inte vill lägga 2000 i hotellkostnader till utställningsnotan. Som det är nu har den 197 medlemmar och de blir stadigt fler. Det är alltså fler än jag som tyckte detta var en ypperlig idé. Nu var det ju inte min idé från början utan en tjej från SVERAK-gruppen som nämnde detta i den livliga disussionen och jag snappade upp det. 
 
Så, ifall du är kattentusiast och råkar ha en säng över under utställningshelgerna så lovar jag att någon kommer bli glad!
 
P.S. Nu är vi 207 medlemmar D.S.

Scandinavian Winner 2013

Ja, det börjar bli dax att tänka på det nu. Jag hoppas hoppas hoppas att jag kan hinna kvalificera Dea till dess. Jag menar, det skulle ju vara helt fantastiskt att få gå runt och ha med en katt där bland 1200 burar fyllda av vackra katter. Hon kommer visserligen inte ha någon större chans att plocka hem någonting eftersom hon bara kommer vara 1 år och 3 månader  när det är dax. Britter växer ju så att det knakar i alla fogar i flera år, men man är ju inte alltid där för att vinna. Ibland måste man lära sig lite också och om det är snygga katter någonstans så är det där. 
Jag lyckades på något magiskt vis få tag på det sista hotellrummet som tillät katter och det var inte ett helt blodigt pris. 750:- per natt på Elite Grand Hotell som ändå är 4stjärnigt. Jag ska ha det bra, sova gott och äta god frukost! Nu vill jag verkligen kvalificera mig till detta bara. Ni som läser detta, kan ni lova att ni håller tummarna för mig under vårens och sommarens tävlingar? 

Förhoppningsvis så kommer jag kunna gå assistent under tävlingen, jag skulle verkligen behöva få anmälningsavgiften betald, den går trots allt loss på 450:-/dag. Lite saftigare än normala utställningspriser, men eftersom jag kommer jobba när det är dax att betala anmälningsavgiften så löser det sig ändå. Får spara under året så att jag har till alla utställningar när det väl behövs hotell. Det är lite lyxigt att åka på utställningar, även om det är tidiga mornar och långa dagar. Synd bara att min fina Magnus inte tycker det är superroligt att åka 45 mil enkel resa för att sitta på en stol i 12 timmar per dag. Jag antar att det bara är galningar som gör sådant :)
 
 
 

The Buddha of Suburbia

Sitter invirad i en filt och har verkligen försökt att läsa denna bok av Hanif Kureishi. Enligt New York Times är den "A wickedly funny novel" - någonting som jag tyvärr lyckats undgå än så länge. Lästvånget idag låg på 20 sidor, någonting som tog mig cirkus 2 timmar att utföra. Under den tiden hann jag även laga mat, äta, bada, klippa klorna på en intet ont anande katt och planlöst gå runt i cirklar för att kunna undvika boken så länge som möjligt. 
 
När jag väl hade läst mina 20 sidor så tänkte jag att men haha! nu är jag ju inne i den!! Det var denna dagens lögn. Så fort jag vände blad och kom till ett nytt kapitel så hittade jag så många roligare saker att göra och jag var ju ändå klar för dagen?
Nu sitter jag här och ser nedslagen ut i min ensamhet med 6 katter kring fötterna. Jag har alltså 222 sidor kvar av denna bok. Jag hoppas fortfarande på att min normala lästakt ska infinna mig så att jag kan läsa ut resterande del av boken på en dag eller sådär, men fram tills dess är det lässchema som gäller så att jag hinner läsa den två gånger innan tentan.
 
För den som inte vet så läser jag English 1, en kurs som alla sökande antog var en grundkurs i avancerat användande av engelska språket (hur dumt det där nu än lät). Det visade sig sedan att det var en grundkurs i avancerad förståelse av det engelska språkets uppbyggnad - Phonetics, litterature, grammar and academic writing - THE BRITISH WAY! Om du inte pratade BBC-engelska innan så kommer du göra det efter denna kursen - eftersom din lärare annars kommer ignorera dina försök till att kommunicera. 
 
Skämt och sido, jag tror att jag har lärt mig någonting även om jag inte låtsas om det och mest är bitter i nuläget. Jag ska prestera imorgon (idag?), 50 sidors läsning! Självklart med tillhörande avbrott för gos av katt * flera samt hästgos i lerig hage. Jag ♥ landet!
Nu - efterlängtat avsnitt av Fringe!

Snabb middagspasta med Baconströssel

Nu under eftermiddagen hade jag inte en aning om vad jag skulle laga för mat, eftersom jag inte är hemma så har jag inte tillgång till mitt vanliga proppfyllda skafferi med allt man kan tänka sig behöva. Så det blev lite hopplock av allt jag kunde hitta som kändes gott. Resultatet blev oväntat bra, jag kunde knappt vänta med att äta upp pastasåsen innan pastan kokat klart. Så, vad var det nu jag gjorde? Pasta har ni redan läst er till, och till det en crème fraîche-baserad sås. Här kommer receptet: 
 
2 port. Fusilli 
1 dl Crème fraîche (eller mer om det känns för starkt)
1 liten burk majs 
2-3 msk fransk senap 
1/3 pkt fetaost
2-3 msk ketchup (eller chilisås men det hade jag inte hemma)
1 pkt bacon (om du äter kött/gris vill säga) 
 
Koka pastan enligt kartongen, jag använde Zetas Casa Di Luca Fusilli som ska koka i 11-13 minuter och då hinner man göra allt det andra i lagom tid till att pastan är klar. 
Klipp under tiden baconet i lagom stora bitar och stek dem krispiga på hög värme, stjälp upp dem på ett papper så att fettet får rinna av.  
Blanda crème fraîche med frank senap och ketchup (eller chilisås). Det ska smaka rejält av senap så att det kittlar lite i näsan. Smula sedan ned fetaosten och till sist i med den avrunna majsen. Bland runt ordentligt och smaka sedan. Är det för starkt så späd med lite mer crème fraîche. Blanda sedan ned såsen i den varma pastan och servera med strösslade baconchips på toppen! Så enkelt och så gott, Bon appetit!
 
 

CSN-kallsup

Det här med att vakna ganska så sent och vara utsövd, det är riktigt skönt och man ligger kvar i sängen en liten stund för att ha tid till att morna sig och ha det riktigt gött i några  minuter innan det är dax att ta itu med saker. Den känslan av att "detta måste vara en perfekt dag" försvinner i vild panik bakom närmsta hörn när man med en isblandad kallduch får reda på att ens ansökan till CSN inte gick igenom. Att man står utan pengar när terminen börjar. 
Men hur är det möjligt tänker man? Jovisst, jag ligger 3 högskolepoäng back eftersom jag inte lämnade in en briljant argumentationsuppsats men den lilla missen kan ju inte göra att hela min grande planering för det kommande året går i stöpet? Nej det var bara till att ringa CSN för att reda ut det och efter 30 minuters hjärtklappning, andnöd och en genomsnittlig saturation på 70% (syrgaskrävande i högsta grad) fick jag prata med den trevligaste CSN-människa jag någonsin stött på. Han hade en röst som sa mig att han hade stenkoll, och den lät ytterst snygg. 
Efter lite hummande och mycket räknande så kom han på att det blivit fel i min ansökan eftersom jag bara läste 22,5 hp denna terminen - så jo - jag kommer få CSN under terminen som kommer ♥. Ångesten var borttrollad och jag var tvungen att fråga honom ifall det inte var så att jag fick det godkänt för att han hade en bra dag på jobbet ändå..?
 
Nu har jag fått verklighetskickar så det räcker för en hel livstid (eller iallafall terminen ut) och under tiden som jag satt i kö för att komma fram till CSN hann jag lova att om detta löste sig skulle jag blogga varje dag i ett år. Så, sagt är sagt, jag ska blogga mycket framöver. Jag hoppas att ni är med mig där ute mina fina vänner!

Magic's Lilac Roseanne Barr - Dea

Jag tänkte, såhär klockan 5 på morgonen efter att jag inte har sovit en blund på hela natten, att jag måste lägga upp en bild på mitt hjärtegryn Dea. Eftersom jag inte är hemma nu på 2 veckor och Alva och Dea är hemma med Magnus så saknar jag dem väldigt mycket. Jag passar ju katter uppe hos Sussie just nu, men även om jag har både 2 mammor och 1 pappa till mina misar här så är det inte samma sak. Alva och Dea är väldigt sociala med mig och Magnus, och jag saknar att få min väska grundligt genomsökt av den lilla donnan på bilden så fort jag kommer hem. Det kan ju finnas hårsnoddar i väskan!
Bilden är tagen på Deas första utställning, Hallandskatten 2012-10-27. Hon tävlande bara på lördagen men fick Ex1, blev Bäst i Grupp, Domarens Bästa, Bästa Ungdjur i bägge Brittspecialerna, Bästa Solida Britt samt 4e Bästa Britt Totalt. Snacka om att jag blev sugen på att ställa ut igen ;) Dagen för utställningen fyllde hon 5 månader!
 
 

Att starta en blogg...

Jag har alltid velat blogga, men aldrig lyckats få kläm på det riktigt. Antagligen för att jag har alldeles för lite tålmod, och aldrig har någonting intressant att skriva om. Jag är BÄST på att starta en blogg, detta är säkerligen nummer 15 i ordningen. Samtidigt är jag nog världsrekordhållare i att aldig uppdatera bloggen när jag väl har den :P Inte en bra början när man vill blogga. Så en ny sak jag inte ska göra denna gången är att ha ett tema. Alla andra gånger som jag börjat blogga har det varit med tema viktnedgång. Någonting som jag för det första aldrig vill prata med, eftersom det är alldeles för hemskt att prata öppet om och som dessutom är ganska tråkigt att blogga om de veckorna det inte går som man förväntade sig. 
Så ja, hur ska man egentligen göra för att blogga OCH tycka att det är roligt? Vi får väl se helt enkelt. Eftersom jag nu inte ska ha tema på bloggen och se vad det gör för eventuella underverk vad det gäller uppdateringsfrekvensen så får namnet stå för det som är (just nu) mina största passioner i livet. Katter och bakning i alla dess former ♥ 
Med tanke på min galna spamning av kattbilder på facebook så lär det inte bli bättre här. Men eftersom jag i skrivande stund inte är hemma, och inte kommer vara det på 12 dagar så behöver ni inte känna er tvungna att dodga kattbilderna riktigt än, jag säger till när det blir dax. Nu tror jag det är dax att modda min blogg lite. Måste ju koncerntrera mig på att denna bloggen ska bli den bestånde!

catsandcrumbs.blogg.se

Ännu ett försök till att skapa den där vettiga bloggen som jag faktiskt vill uppdatera. Jag har länge drömt om att blogga, men har aldrig riktigt haft tålamod nog att göra det. Så kommer jag lyckas?

RSS 2.0