Baka baka liten kaka

Ja det är vad jag har gjort idag, lovade Fifi att jag skulle baka bullar för typ... över en månad sedan och idag hände det! Knåpade ihop bullar till i helgen och till sydkattens styrelsemöte som var ikväll. Måste ju hålla mig på deras goda sida. Blev faktiskt ganska så nöjd med dem, jämna och fina, men tyvärr hade jag inte mandelflarn på dem som jag hade på utställningen. Gillar inte pärlsocker men det fick duga idag. 
Utöver att baka frenetiskt har jag även hunnit diska absurt mycket, förstår inte hur det kan skapas så himla mycket disk när det bara bor två pers i denna lilla lägenhet. Jag använder massor med grytor sägs det, men jag tror nog att det handlar om förtal - JAG kan väl inte skapa all denna disk?! Tsss.... 
 
Fick lite panik när jag lämnat bullarna, visste ju inte ifall någon skulle komma farandes upp för att lämna bullkorgen så då var det bara till att städa lite till och diska ännu mer. Hatar att ha det stökigt och det kommer folk, om det så bara är grannen eller Magnus föräldrar. Lyckades till och med packa min (nya) utställningsväska inför nästa helg när jag ska till Norge. Kände mig sjukt effektiv och klämde in att putsa balkongfönsterna som en sista grej innan jag gjorde en kopp kaffe för att stilla sockerbegäret (okej, det lever fortfarande men jag ignorerar det). 
Nu blev det turligt nog så att det inte kom folk - jag hann inte dammsuga upp kattsanden så det är jag tacksam för. Så jag sitter och sipper kaffe och har det bra. Funderar på att skriva in en kompletteringsuppgift som jag måste göra för att jag missade ett seminarie. Självklart var jag inte sjuk när det skulle göras - nej jag var på kattutställning. Herregud, vad annars?

Mjukglass!

Var med och testa hemma-mjukglass. Verkar himla spännande tycker jag, så gå in och anmäl er om ni också tycker det. Det är ju trots allt sommar och då finns det inget bättre än glass! 


Klicka här för att komma till sidan för att anmäla er som testpiloter hos smartson!

Hemma!

Ja minsann, jag kom hem även denna gången. Det känns som att det varit världens längsta helg. Åkte upp i fredags morse med Camilla, vi var väl i götbeborg runt lunch och så försvann hon upp till sitt hotell medan jag drog runt på nordstan ett tag. Smsade Jenna som gick på leep - school of hair men som tog examen i vintras och flyttade upp till göteborg där hon kom från. Hon hade galet nog faktiskt tid att klippa mig så jag jobbade lite i utställningshallen och sedan tog jag mig till Salong Kreativ där jag fickk lyxbehandling av duktiga Jenna Lavenius. Alla göteborgare - klipp er hos henne!
 
Nåväl klippt och stylad gick jag tillbaka till hallen och hittade Birgitta som jag skulle bo hos i helgen, vi pulade upp hennes bur och Agria bordet hon hade med sig eftersom hon inte hade någon riktig monterplats. När allt var klart inför helgen så var det bara till att åka hem till Birgitta, Paul och alla djuren. Så mysigt det var! Grillning och djurkramande. Let's dance och mer djur. Orientaler och Whippets, åh vilken go blandning! Lyxigt hade jag det också med en hel nedanvåning för mig själv i två dagar. 
 
Nu ska jag fundera lite på hur ekonomiskt paj jag blir av allt detta farande och fira att jag ska till Norge om 2 veckor  ^^

Puh! Morgondagen då?

Jämfört med igår var detta en ytterst effetiv dag, det hela började med att det var vackert väder när ögonlocken slogs upp - bara det blev man glad för. Skolan drog väl ut lite på tiden men vad gör det när man har en så bra grupp att arbeta med. Nu sitter Magnus och stör mig i mitt skrivande med att visa massa videos från göteborgsvarvet. Ytterst spännande tycker han, jag vet inte riktigt om jag kan hålla med. 
Oavsett vad måste man ju säga att dagens höjdpunkt var träningen med Fifi, jag kommer säkerligen inte kunna röra mig ett dyft imorgon och det var väl ganska så välplanerat att jag då kommer sitta i en bil till göteborg från klockan 9 på morgonen. Dagens diagnos: träningsvärk i mage, rygg och armar med begynnande stelhet i benen. 
 
Lagom stressad kom jag halv 8 på att klockan faktiskt var - halv 8! 
Jag skulle ju tvätta?! Eh.. ja men det löser sig nog. Stressade hem och bad Magnus möta mig i tvättstugan så att jag kunde svida om till mjukis och hetstvätta mina jeans inför helgens bravader och träningskläderna inför nästa veckas svettpass. Jag kom igång med tvätten 20.14 och eftersom passet slutar 21.00 och tvätten tog 44 minuter enligt maskinen så blir det snålt med torktiden. Värmde upp torkrummet i förväg, smart som jag var, så förhoppningsvis dryper väl inte jeansen imorgon. 

Välförtjänt smoothie till kvällsmat och så några sparrisar som just nu ligger och göttar sig i lite vatten på spisen så att de ska bli lite möra. Det känns som att det kommer bli en ypperlig helg! Ska bara inte glömma att lägga ned min iPad i väskan så att jag har någonting att hitta på i helgen mellan katt-passen. Inte en enda kategori 3 katt kommer jag få tafsa på sorgligt nog. Men skogisarna, de dras ju till mig som tovor till en skogispäls. 

Slut - finito - final!

Japp, det är jag idag det. Har inte gjort ett dyft idag som har varit vettigt känns det som. Var trött när jag vaknade, fortsatte vara trött när jag tog mig till emporia, blev tröttare när jag fick åka hem och säkerhetskopiera telefonen innan jag kunde lämna in den men sedan vände det en kort stund. Det bara tog en timme att få telefonen diagnosticerad och lagad - garantin täckte det tackar som frågar. Nu sitter jag här med samma gamla telefon - med utbytt batteri. 
Eftersom det varit en ultraseg dag och Fifi dessutom skulle äta middag (?!) klockan halv 7 blidde det ingen träning med henne idag. Tack vare min tristhet och hennes matbehov kommer jag nu ha dödlig träningsvärk i helgen eftersom vi istället ska träna imorgon. Ihärdig som jag trots min trötthet är knatade jag iväg och klämde till det med en timme på crosstrainern. Jag som älskar Grey's Anatomy sätter ju såklart på ett avsnitt och trampar på i seriens värld. Nej jag vet att det inte är att "träna koncentrerat" men jag står ju kvar längre om jag inte tänker på hur länge jag måste stå där - så det så!
Nu sitter jag här med min choklad-herbalife-shake och har det ganska gött. Strax dax att knoppa och imorgon ska jag skriva lite fuskpapper till en redovisning och klippa om lite i filmen till densamma. Wish me luck!

Post-tränings känslan

Nom! Det är så gött att komma ut i omklädningsrummet när man har varit riktigt duktig och tränat. Eftersom det inte blev någon träning igår  tack vare Magnus lilla paradnummer med cykeln (ingen fara, han gick bara barfota hem i drygt 8 km) så fick jag ju ta igen det idag med att träna både armar och mage&rygg. 
Jag känner mig dock högst ostrukturerad när jag hoppar runt bland maskinerna som en annan virrhöna, troligtvis kommer jag trots detta få träningsvärk imorgon. Det jag behöver är ett lite mer organiserat träningschema som kan innehålla Fifi, SATS, kattutställningar och plats för oplanerade saker. Känns det lite omöjligt? Ja, troligtvis är det lite halvt mission impossible men om någon kan få det att funka borde det väl ändå vara jag? Multikonstnären med den än så länge blobbliknande kroppen som planerar att vara 90% mindre blobb om 886 dagar.

När man skriver det så känns det verkligen inte alls som att det är långt kvar till 2015. Jag kan ju räkna till 850 på typ... 5 minuter? NU blev jag stressad.. 
 
 
 
EDIT:
Jag glömde lägga upp den mumsiga banoffeen som jag kommer kunna äta om 886 dagar när jag är mindre blobb ^^
 
 

Att gro fast

Efter en helstressad dag med praktisk examination (som jag rockade!) och grupparbete som skulle finslipas så kammade jag igenom halva stans sportaffärer för att kunna iallafall kunna av-stressa mig med att handla en ny träningstopp. Men med min otur så hittade jag inte en enda som jag gillade. Vandrade istället hem genom regnet och planterade mig i soffan för en halvtimma sedan. 
Nu behöver jag nog ta tag i mitt liv lite och komma iväg till gymmet med en vanlig, tråkig träningstopp (okej, jag har flera ganska nya men jag behövde shoppa en till). Så fort Magnus mat är klar ska jag masa mig dit men jag får nog gro ett tag till här i soffhörnet medan laxen står i ugnen *host* jag måste ju "ladda". 
Btw, någon som vet ett bra "gå-bort vin"? Stor fördel om det är rött, det känns lite roligare än vitt inbillar jag mig. Ska på utställning i helgen och gå Steward och ska sova hos en annan utställare/Steward/Chief Steward. Har tidigare köpt Couvent des Jacobins (Bourgogne Rouge) och tycker själv om det men jag kan ju inte ge det till alla. Hjälp!

Sovmorgon

Ja, idag fick jag en rejäl sovmorgon - utan hundar som skällde. Vår granne passar en fatastiskt högljudd hund som skäller och ylar så fort han går utanför dörren med sin "ordinarie" hund. Det är lite grannfejd-stil på det hela just nu, mest från hans sida dock, eftersom jag anmält att det är störande med ylande hundar. 
Nu ska jag sitta vid datorn resten av dagen och försöka lära mig alla procedurer till morgondagens OSCE, självklart med lite paus för hetsträning av precist utvalda kroppsdelar för att minimera risken för träningsvärk i helgen. Det är himla krångligt att lägga upp träningsschema när man måste hålla på och anpassa sig för att inte ha träningvärk till utställningarna men det är kul iallafall! 


Skäms på mig (men vad duktig jag är!!)

Ja jag sa ju att jag skulle skriva varje dag, och hur gick det med det? Åt skogen. Som vanligt så tröttnar jag efter en tids bloggande för jag tycker verkligen inte att jag har något intressant att förtälja. Dessutom så är jag inte alltid sådär poppigt glad som jag utger mig för att vara och då är det ännu svårare att få saker skrivna.. och gjorda. 

Men sedan sist har det hänt en del. Min lilla katta har gått och blivit Champion! Rackarns så bra det har gått för henne, det är nästan så att man behöver ha en liten paus från utställandet. (NOT!) 
Jag själv har kommit några utställningar närmre att bli en awsome steward - och det går bra! I övrigt så fortsätter jag banta även om det går tröögt nu när det börjar bli sommar och jag har många tentor att plugga till. Däremot har jag börjat träna ordenligt, tack vare the awsome miss Fifi! Hon tränar och tränar och tränar och jag tränar och tränar och tränar. 
Det har till och med blivit så illa att jag tog med mig träningskläder till hotellet när vi var uppe i Göteborg för att Magnus skulle springa Göteborgsvarvet - och jag tränade! Dessutom så knatade jag till SATS idag när jag kom hem från Göteborg och sprang! Jag är ingen hurtig människa, men efter all denna hetsträning så har jag blivit i "mycket bättre" form och kan springa i 15 minuter utan att flåsa som en blåsbälg och utan att pausa. Nästa gång tar jag 20 minuter!
 
Mwah! Jag var bara tvungen att skryta lite om det för att jag är så himla stolt över mig själv. Jag kan springa! 

catsandcrumbs.blogg.se

Ännu ett försök till att skapa den där vettiga bloggen som jag faktiskt vill uppdatera. Jag har länge drömt om att blogga, men har aldrig riktigt haft tålamod nog att göra det. Så kommer jag lyckas?

RSS 2.0