Sockerkaka a la Dominican Republic!
Nej, jag kunde inte vänta längre. Jag var tvungen att testa min vanilj som jag fick idag. Vad är då enklast att göra? En sockerkaka såklart. Jag har faktiskt precis lärt mig göra sockerkakor. Har än så länge gjort 4 i hela mitt liv - alla har blivit lyckade och jag är inte ens ägare till en provsticka (hur dumt det nu än låter). Kakan ser fantastisk ut; förhoppningsvis smakar den lika bra, det återstår att se imorgon.
Receptet följer nedan:
2 ägg
2 dl socker
2 dl socker
50g smält smör
2 3/4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk flytande vanilj (eller vaniljsocker)
1 dl mjölk eller vatten
Vispa ägg och socker pösigt - i minst 5 minuter. Vänd sedan försiktigt ned resterande ingredienser med en "slickepott" och blanda försiktigt tills det är en klumpfri smet. Häll ned i en smörad och bröad sockerkaksform och grädda på 175 grader i 35 minuter.
Finished!

Kommentarer
Trackback