Snabb middagspasta med Baconströssel
Nu under eftermiddagen hade jag inte en aning om vad jag skulle laga för mat, eftersom jag inte är hemma så har jag inte tillgång till mitt vanliga proppfyllda skafferi med allt man kan tänka sig behöva. Så det blev lite hopplock av allt jag kunde hitta som kändes gott. Resultatet blev oväntat bra, jag kunde knappt vänta med att äta upp pastasåsen innan pastan kokat klart. Så, vad var det nu jag gjorde? Pasta har ni redan läst er till, och till det en crème fraîche-baserad sås. Här kommer receptet:
2 port. Fusilli
1 dl Crème fraîche (eller mer om det känns för starkt)
1 liten burk majs
2-3 msk fransk senap
1/3 pkt fetaost
2-3 msk ketchup (eller chilisås men det hade jag inte hemma)
1 pkt bacon (om du äter kött/gris vill säga)
Koka pastan enligt kartongen, jag använde Zetas Casa Di Luca Fusilli som ska koka i 11-13 minuter och då hinner man göra allt det andra i lagom tid till att pastan är klar.
Klipp under tiden baconet i lagom stora bitar och stek dem krispiga på hög värme, stjälp upp dem på ett papper så att fettet får rinna av.
Blanda crème fraîche med frank senap och ketchup (eller chilisås). Det ska smaka rejält av senap så att det kittlar lite i näsan. Smula sedan ned fetaosten och till sist i med den avrunna majsen. Bland runt ordentligt och smaka sedan. Är det för starkt så späd med lite mer crème fraîche. Blanda sedan ned såsen i den varma pastan och servera med strösslade baconchips på toppen! Så enkelt och så gott, Bon appetit!


Kommentarer
Trackback