Matkassar
Jag sitter här och tittar efter om man kanske skulle köpa en sådandär "matkasse" som man få hem en gång varanna vecka. Det hade varit väldigt smidigt att inte alltid behöva komma på, handla och släpa på allting som man vill ha. Att få hem allting färdigt så pass att man bara kan laga det hade varit hur skönt som helst. Nu är bara min stora skräck att jag ska få hem kotletter. Det finns ingenting som jag tycker sämre om i köttväg.
Ge mig vad som helst, bara jag slipper göra kotletter. Nu tycker ni säkert att jag är knäpp, men det är den absolut tråkigate biten att äta. Den har fettkant - vilket jag tycker är läbbigt, och dessutom så har den oftast ben i sig. Två dåliga saker kan inte uppvägas av en liten bit kött som oftast blir alldeles för torr. Nej hu! Den enda jag vet som kan göra kotlett ätbart är Agge, men hennes mat får jag inte äta längre tyvärr.
Nu är det ju väldigt mycket vegetariskt i denna familjen, så det blir kanske en vegetarisk matkasse som får komma hem hit. Men det är väldigt enkelt att bara byta ut kyckling/korv/biffstrimlor mot sojastrimlor och all färs mot sojafärs. Om man inte vill vara radikalvegetarian så kan man ta hälften köttfärs och hälften sojafärs. En riktigt bra blandning om man ska ha det till exempelvis köttfärslimpor, fyllningar eller annat.
Jag som gillar kassler vet inte riktigt vad jag ska ersätta det med, men jag tror det hade fungerat med tjocka aubegine eller zuccini-skivor. Det enda kött jag har ätit sedan jag kom hem har faktiskt varit fyllningen i mina piroger som var hälften blandfärs hälften soja. Det är förvånansvärt enkelt att laga vegetariskt, och samtidigt ha det där lilla tuggmotståndet som man normalt sett får från kött.
Jag som gillar kassler vet inte riktigt vad jag ska ersätta det med, men jag tror det hade fungerat med tjocka aubegine eller zuccini-skivor. Det enda kött jag har ätit sedan jag kom hem har faktiskt varit fyllningen i mina piroger som var hälften blandfärs hälften soja. Det är förvånansvärt enkelt att laga vegetariskt, och samtidigt ha det där lilla tuggmotståndet som man normalt sett får från kött.
Förhoppningsvis så kommer det lite fler vegetariska matkassar även söderöver snart. Det är ett magert utbud bland dem. Uppe runt stockholm/uppsala finns det några att välja mellan, så om något år kanske även den trenden når ned hit. Är det någon av er som läser som har testat matkassar?

Kommentarer
Trackback